5 Λόγοι για τους οποίους η Επιχείρησή σου Χρειάζεται Επαγγελματικές Φωτογραφίες

Έγινε ενημέρωση: 28 Νοε 2020

Όσον αφορά τα έξοδα της επιχείρησης, η επαγγελματική φωτογράφιση είναι συχνά ένα στοιχείο στη λίστα προς το τέλος της σειράς προτεραιότητας που έχετε ορίσει. Είτε πρόκειται για μια νέα επιχείρηση που δημιουργεί τον ιστότοπό της και την παρουσία της στα Social Media για πρώτη φορά είτε μία που την αναβαθμίζει, το κόστος της επαγγελματικής φωτογραφίας μπορεί να σας ωθήσει να αναρωτηθείτε αν θα μπορούσατε να βρείτε μία εναλλακτική λύση.

Έτσι κι αλλιώς ορισμένες φωτογραφίες θα μπορούσατε να βγάλετε και μόνοι σας, ειδικά πλέον που οι κάμερες των κινητών είναι τόσο καλές, και να κρατήσετε το κεφάλαιό σας να δαπανηθεί κάπου αλλού, σωστά;

Λάθος.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε επιχείρηση ανεξάρτητα από τον κλάδο με τον οποίο ασχολείται, χρειάζεται υψηλής ποιότητας φωτογραφίες οι οποίες διατηρούν μια συνοχή μεταξύ τους, προβάλλοντας την πραγματική εικόνα που έχετε στο μυαλό σας.

Θα έλεγε κάνεις πως είναι η δίαυλος μεταξύ των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας και των καταναλωτών που θέλετε να προσεγγίσετε, προτού αυτοί έρθουν σε άμεση επαφή μαζί σας.


Παρακάτω λοιπόν θα δούμε πέντε βασικούς λόγους που καθιστούν την επαγγελματική φωτογράφιση απαραίτητη.


1. Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις


Πιθανότατα έχετε ξανακούσει αυτή τη παροιμία. Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να βγάλετε τον καταναλωτή από τον ‘’κόπο’’ να διαβάσει ένα κείμενο για να μάθει τι προσφέρετε, παρουσιάζοντάς του ορισμένες ποιοτικές και αναλυτικές φωτογραφίες. Έχετε την δυνατότητα να δείξετε στους πελάτες σας, με μεγάλη ακρίβεια, τι είναι αυτό που πρόκειται να λάβουν κατά την ολοκλήρωση της αγορά. Έτσι κι αλλιώς το ίντερνετ σας βοηθάει στον μέγιστο βαθμό να προβάλετε οπτικοακουστικό υλικό, χωρίς να υποχρεούνται οι πελάτες να μετακινηθούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο για να έχουν μια πλήρη εικόνα.


2. Αντιπροσωπεύουν την εικόνα της εταιρίας σας


Συχνά, το κόστος της επαγγελματικής φωτογραφίας καθιστά δελεαστικό για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να τραβήξουν, οι ίδιοι, τις φωτογραφίες ή να βρουν εναλλακτική λύση χαμηλότερου κόστους. Εάν αυτές είναι σκέψεις που περνάν από το μυαλό σας θυμηθείτε ότι η εικόνα που προβάλλετε είναι αυτή που αντικατρωπτίζει την ποιότητα και την ιδεολογία της εταιρίας. Αυτό συμβαίνει μιας και κατά κύριο λόγο είναι μονός τρόπος για να λάβουν πρώτες εντυπώσεις.


3. Οι πελάτες θέλουν να σας γνωρίσουν


Οι stock φωτογραφίες είναι μια εναλλακτική λύση που ορισμένοι εταιρίες εξετάζουν όταν αισθάνονται ότι η φωτογράφηση με έναν επαγγελματία φωτογράφο ίσως είναι υπερβολή. Ενώ εκείνες είναι σίγουρα χρήσιμες για ορισμένους σκοπούς, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να προβάλλετε την επιχείρησή σας. Γιατί; Επειδή δεν είναι φωτογραφίες της επιχείρησής σας και δεν αποτυπώνεται η μοναδική και προσωπική σας ταυτότητα σε αυτές.


Όταν οι χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπό σας, θέλουν να γνωρίσουν περισσότερα για εσάς! Οι stock φωτογραφίες δεν τους βοηθούν να το κάνουν αυτό - και θα μπορούσαν να δώσουν στους ανθρώπους μια ψευδή εντύπωση για αυτό που έχετε να προσφέρετε. Ο καλύτερος τρόπος για τους πιθανούς πελάτες να γνωρίσουν την επιχείρησή σας είναι να τους δείξετε πραγματικές φωτογραφίες της επιχείρησής σας, των μελών της ομάδας σας και των προϊόντων σας.


4. Μπορούν να σας βοηθήσουν να βρεθείτε πιο εύκολα στο internet


Εάν η επιχείρησή σας διαθέτει ιστότοπο, μπορεί να έχετε ακούσει τον όρο search engine optimization ή SEO. Είναι το εργαλείο με το οποίο ορίζετε στις μηχανές αναζητήσεις πιο είναι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Πολλοί συντελεστές βοηθούν σε αυτό εκ των οποίων ο ένας είναι οι φωτογραφίες στις οποίες μπορείτε να ορίσετε πληροφορίες σχετικά με το τι απεικονίζουν. Ένα συνολικά προσεγμένο SEO αποδίδει στην γρηγορότερη εύρεση την ιστοσελίδα σας στις μηχανές αναζητήσεις.5. Οι επαγγελματικές φωτογραφίες δίνουν στην επιχείρησή σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.


Οι εικόνες υψηλής ποιότητας ξεχωρίζουν από τη μάζα και κάνουν την επιχείρησή σας μοναδική και επαγγελματική, κάτι που μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ενός ατόμου που κάνει κλικ στη διαφήμισή σας, σε σχέση με μία άλλη ή την αλληλεπίδραση στα social media σας. Μπορεί να αυξήσει την ποιότητα μιας επιχείρησης περισσότερο από ό, τι εκτιμάτε, πράγμα που σημαίνει υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες και υψηλότερης ποιότητας πελάτες.Η επαγγελματική φωτογραφία μπορεί να δώσει έναν συγκεκριμένο ύφος στην επιχείρησή σας, δείχνοντας στους πιθανούς πελάτες σας ότι έχετε δεσμευτεί να τους παρέχετε επαγγελματική εξυπηρέτηση και ποιοτικό προϊόν.


Εάν λοιπόν είστε έτοιμοι προχωρήσετε σε μια επαγγελματική φωτογράφιση, ή απλώς θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα μην διστάσατε να επικοινωνήσετε μαζί μου και να συνεργαστούμε με σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ανάγκες σας!


ΠΗΓΕΣ:

  • www.mannixmarketing.com

  • www.pepperproductions.com


Blog